Når kalvene nærmer sig de 16 måneder, skal de slagtes, og i den forbindelse får vi vores tilknyttede dyrlæge, Lise samt den autoriserede slagter ud for at foretage skydningen på marken. Ved at skyde kalven på marken udsættes den ikke for stres via transport til slagteriet, og den bliver ikke opstillet i bokse eller andet inden slagtning. Vi har valgt at gøre det så humant for dyrene som muligt, så de ikke lider overlast i forbindelse med slagtningen. Ifølge
Fødevareplatform – Region Sjælland kan kødet fra dyret blive tørt og sejt, hvis det har været stresset under transport på vej til slagteriet. Da vi både ønsker at tilgodese vores kunders behov, men også i høj grad dyrenes, har vi valgt, at nedskydning af kvæget skal foregå på marken under ordentlige forhold. Efterfølgende bliver kalven transporteret til slagteriet, hvor udskæringen kommer til at foregå.
Vi håber, du vil se Min Kalv som en unik mulighed for at skabe vished og tryghed omkring det kød, du spiser.
Vi mener, at det er naturligt at spise kød, men at det er forkert at spise kød af dårlig kvalitet, og hvor dyret ikke har haft det godt. Her har du muligheden for at gøre det bedste for dyret og for dig selv. Ved at abonnere på Min Kalv, kan du samtidigt også lære dine nærmeste, at dyrevelfærd og kødets kvalitet er vigtigt.
Kvalitetskød
Ved at købe en andel i en kalv får du kød fra racen Hereford. Kalvene bliver født under åben himmel, de græsser sammen med deres mor og far, og så går de ude hele året på marker på Sydfyn, hvor den idylliske Morten Korch-lignende gård, Lindegården, ligger. Ifølge Margit Bak Jensen, seniorforsker, Institut for Husdyrvidenskab, er det vigtigt, at kalvene går sammen med mor og far og andre kalve, da de er meget sociale dyr
(Kilde: http://www.au.dk/..) Side 24
Vi ønsker, at gøre det bedste for dyrene, mens de er her, hvorfor de også skal gå sammen i flokke og danne små fællesskaber. Derudover er det bevist, at græsning er godt for kalvenes og især køernes ben, da de i høj grad undgår hasetrykninger ved at græsse i det fri
(Kilde: http://journals.cambridge.org/a...)
Ved at kombinere de tre faktorer, og sørge for de små fællesskaber, giver det et helt unikt produkt, hvor vi garanterer for velsmagende, saftigt og mørt kød helt uden sprøjtemidler eller andre kemiske stoffer. Den oplevelse du får ved at følge din kalv, får du også efterfølgende på tallerknen derhjemme, og du vil nok undre dig over, hvorfor du ikke altid har spist så lækkert kød.